BIO

eng cat spa


MARC SAMBOLA és un compositor i director musical resident a Barcelona.

Recentment ha guanyat el premi a Millor Música Original per La Filla del Mar als Premis de la Crítica 2021 i també va estar nominat per la mateixa producció als Premis Butaca del mateix any.


HA COMPOST

els musicals La Filla del Mar i El Projecte dels Bojos per a La Barni Teatre; La Tempesta per a Parking Shakespeare; Tom Sawyer detectiu, Sihir i la nit de Reis i Les Històries Naturals per a Lazzigags Produccions; 14 musicals per a les produccions de Teatre Musical en Anglès de Jumping Ducks; Artaban, la llegenda del quart Rei Mag per Agv i Puça Espectacles; Pornopop i Per si no ens tornem a veure per Aules; Si quieres dulce no pidas calamares i Campamentos per a Microteatro de Madrid; la música per la gala “Catalunya Aixeca el Teló” 2019 al Gran Teatre del Liceu per Adetca i Nico & Sunset Productions.

Internacionalment ha compost Ocaña Königin der Ramblas per a la Neuköllner Oper de Berlin (Alemanya) i és co-autor de Possession The Legend Of El Rojo per a Los Angeles Rock Opera Company de Los Angeles (Califòrnia, Estats Units).

les bandes sonores de les pel·lícules Projecte Rwanda per a Bumayé, Ada Media i Boala Films; Marhaba per a Boala Films i la XTVL; de les sèries Xadom i Tramaran anar a Mart per a Atzucac Films; els curtmetratges Un día especial, Camello por sorpresa i De vuelta.

la música per teatre de Cartes d’Amor per Anexa i La Berta i el seu robot per a Lazzigags Produccions, entre d’altres.


HA ARRANJAT

els musicals Ojos Verdes Miguel de Molina in memoriam i Le llaman COPLA per a La Barni Teatre;Ocaña Reina de las Ramblas amb Joan Vàzquez per Òpera de Butxaca i Noves Creacions; Soundtrack de Roger Berruezo; Bis a Bis de Mariona Castillo; els temes que interpreta A Grup Vocal i Punto de Rocío de  Daniel Anglès.

HA DIRIGIT MUSICALMENT

els musicals La Filla del Mar, Ojos Verdes Miguel de Molina in memoriam, El Projecte dels Bojos i Le llaman COPLA de La Barni Teatre; Midsummer, a play with songs per a Tantarantana Teatre, Albena Produccions i Tanttaka Teatroa; Tom Sawyer detectiu, Sihir i la nit de Reis i Les Històries Naturals de Lazzigags Produccions; Artaban, la llegenda del quart Rei Mag per Agv i Puça Espectacles;El Musical Participatiu de la Fundació La Caixa. També és el director artístic i musical d’A Grup Vocal, grup finalista a la segona edició del concurs de TV3 Oh Happy Day i ha estat Coach a la tercera edició del mateix concurs.

NOMINAT

com a Millor Composició Original als Premis Butaca per La Filla del Mar el 2021; Millor Director Musical als Premios del Teatro Musical de Madrid per Ojos Verdes Miguel de Molina in memoriam l’any 2010; Candidat a la Millor Banda Sonora als Premis Gaudí pel llargmetratge Marhaba l’any 2013 i per la pel·lícula Projecte Rwanda l’any 2016.

COM A GUITARRISTA

ha participat en gran part dels espectacles per als quals ha compost o arranjat música. També, i en paral·lel a aquestes produccions, ha mantingut la seva faceta de compositor de cançó d’autor en projectes com FRANC i al costat de la cantant Mariona Castillo amb el projecte NUS.

FORMAT COM A MÚSIC

al Conservatori Professional de Música de Badalona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

COMPOSER RESUME