BIO

eng cat spa


MARC SAMBOLA és un compositor i director musical resident a Barcelona.

Ha guanyat el premi a Millor Música Original per La Filla del Mar als Premis de la Crítica 2021 i també va estar nominat per la mateixa producció als Premis Butaca del mateix any.

Recentment ha estat el primer espanyol en participar al “2023 Writers Grove” de la fundació Johnny Mercer i Goodspeed Musicals (Annie, Strange Loop, Come From Away) a l’estat de Connecticut dels Estados Unidos d’Amèrica.


HA COMPOST

els musicals La Filla del Mar i El Projecte dels Bojos per a La Barni Teatre; La Tempesta per a Parking Shakespeare; Tom Sawyer detectiu, Sihir i la nit de Reis i Les Històries Naturals per a Lazzigags Produccions; 14 musicals per a les produccions de Teatre Musical en Anglès de Jumping Ducks; Artaban, la llegenda del quart Rei Mag per Agv i Puça Espectacles; Pornopop i Per si no ens tornem a veure per Aules; Si quieres dulce no pidas calamares i Campamentos per a Microteatro de Madrid; la música per la gala “Catalunya Aixeca el Teló” 2019 al Gran Teatre del Liceu per Adetca i Nico & Sunset Productions.

Internacionalment ha compost Ocaña Königin der Ramblas per a la Neuköllner Oper de Berlin (Alemanya) i és co-autor de Possession The Legend Of El Rojo per a Los Angeles Rock Opera Company de Los Angeles (Califòrnia, Estats Units).

les bandes sonores de les pel·lícules Projecte Rwanda per a Bumayé, Ada Media i Boala Films; Marhaba per a Boala Films i la XTVL; de les sèries Xadom i Tramaran anar a Mart per a Atzucac Films; els curtmetratges Un día especial, Camello por sorpresa i De vuelta.

la música per teatre de Cartes d’Amor per Anexa i La Berta i el seu robot per a Lazzigags Produccions, entre d’altres.


HA ARRANJAT

els musicals Ojos Verdes Miguel de Molina in memoriam i Le llaman COPLA per a La Barni Teatre;Ocaña Reina de las Ramblas amb Joan Vàzquez per Òpera de Butxaca i Noves Creacions; Soundtrack de Roger Berruezo; Bis a Bis de Mariona Castillo; els temes que interpreta A Grup Vocal i Punto de Rocío de  Daniel Anglès.

HA DIRIGIT MUSICALMENT

els musicals La Filla del Mar, Ojos Verdes Miguel de Molina in memoriam, El Projecte dels Bojos i Le llaman COPLA de La Barni Teatre; Midsummer, a play with songs per a Tantarantana Teatre, Albena Produccions i Tanttaka Teatroa; Tom Sawyer detectiu, Sihir i la nit de Reis i Les Històries Naturals de Lazzigags Produccions; Artaban, la llegenda del quart Rei Mag per Agv i Puça Espectacles;El Musical Participatiu de la Fundació La Caixa. També és el director artístic i musical d’A Grup Vocal, grup finalista a la segona edició del concurs de TV3 Oh Happy Day i ha estat Coach a la tercera edició del mateix concurs.

NOMINAT

com a Millor Composició Original als Premis Butaca per La Filla del Mar el 2021; Millor Director Musical als Premios del Teatro Musical de Madrid per Ojos Verdes Miguel de Molina in memoriam l’any 2010; Candidat a la Millor Banda Sonora als Premis Gaudí pel llargmetratge Marhaba l’any 2013 i per la pel·lícula Projecte Rwanda l’any 2016.

COM A GUITARRISTA

ha participat en gran part dels espectacles per als quals ha compost o arranjat música. També, i en paral·lel a aquestes produccions, ha mantingut la seva faceta de compositor de cançó d’autor en projectes com FRANC i al costat de la cantant Mariona Castillo amb el projecte NUS.

FORMAT COM A MÚSIC

al Conservatori Professional de Música de Badalona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

COMPOSER RESUME